براساس آمار منتشر شده از سوی سازمان جهانی بهداشت (WHO) تخمین زده می شود که سالانه حدود ششصد میلیون نفر در سراسر جهان در اثر خوردن غذای آلوده بیمار می شوند و بیش از چهارصد هزار نفر از این بیماران می میرند. با توجه به این مرجع باید توجه داشتیم که غذای ناسالم چرخه بیماری ایجاد می کند و آسیب پذیرترین اقشار جامعه یعنی کودکان و سالخوردگان را تحت تأثیر قرار می دهد.
مراقبت از غذا:
غذاهایی که با دقت کافی تهیه و یا نگهداری نمی شوند،به عوامل بیولوژیکی یا شیمیایی مضر برای سلامتی، آلوده می شوند. چنین بیماری هایی که در اثر مصرف مواد غذایی آلوده ایجاد می شوند، ETA نامیده می شوند. ETA مخفف عبارت (Food borne Disease) است. شیوع برخی از ATS ها به عنوان رویدادی تعریف می شوند که در آن بیش از دو نفر علائم مشابهی را پس از خوردن همان غذا نشان می دهند و غذا معمولاً منشا بیماری است. ATS بیشتر مربوط به محصولاتی است که از برخی حیوانات به دست می آید، از این نظر برخی از مشهورترین موارد این نوع بیماری، سالمونلا که با مصرف مرغ آلوده، لیستریا از طریق مصرف محصولات لبنی غیر پاستوریزه و یا وبا از طریق مصرف آب آلوده، منتشر می شوند، هستند.
همه انسان ها حق دارند غذای ایمن و سالم بخورند، یعنی غذایی که برای سلامتی آنها بی خطر و مغذی باشد و سلامت آنها را به خطر نیندازد، سلامتی با غذای ایمن و مغذی کاملا مرتبط است. با این حال، با توجه به تغییراتی که دنیا در دهه های اخیر مانند صنعتی شدن کشاورزی، تولید دام و سرعت سریع زندگی در شهرهای بزرگ تجربه کرده است، باعث می شود که مردم ترجیح دهند مواد غذایی تهیه شده را بدون توجه به مکان تولید آنها خریداری کنند تا اینکه آن را در خانه تهیه کنند، از این جهت اطمینان از کیفیت غذاها دشوار است.
بیشتر بخوانید: ISO 22000، FSSC 22000، HACCP و GMP کامل کننده های صنعت غذایی
ISO 22000 کیفیت را تضمین می کند:
زنجیره های تأمین مواد غذایی امروزه تلاش می کنند محصولات غذایی با کیفیت را ارائه دهند و از طریق اجرای استاندارد ISO 22000 که در آن ایمنی غذا به عنوان یک جنبه اساسی کیفیت در نظر گرفته می شود، همکاری خوبی بین تولیدکنندگان، دولت ها و مصرف کنندگان برقرار کرده اند. غذایی که در دهان می گذاریم مرحله آخر کل خط تولید است که باید در کل این زنجیره نظارت و کنترل شود.
استاندارد ISO 22000 چیست؟
سیستم مدیریت ISO 22000 شامل پردازش، بسته بندی، حمل و نقل، بازاریابی، تهیه و مصرف محصول است. باید تضمین شود که تولیدکنندگان یا کشاورزان، مسئول رعایت دستورالعمل های ارائه شده توسط دستگاه های مسئول صدور گواهینامه این استاندارد هستند زیرا آلودگی مواد غذایی می تواند در هر مرحله از فرایند تولید یا پردازش مواد غذایی رخ دهد. باید از این که فرد مسئول در مرحله تولید غذا لازم است قبل از تهیه غذا دست های خود را بشوید و بهداشت فردی را کاملا رعایت کند، اطمینان حاصل شود.


همچنین در بحث توزیع نیز مسئولیت حمل و نقل به عهده مسئولین حمل و نقل با مشخصات خاص آن است. این استاندارد در مورد سازمان های ارائه دهنده خدمات بسته بندی، تجهیزات برای حمل و نقل، ظروفی كه در تماس مستقیم با غذا هستند و مواد افزودنی و مواد تشکیل دهنده آنها نیز اعمال می شود. همه این کارها با هدف پیروی از کنترل یکپارچه ایمنی مواد غذایی انجام می شود که در آن عوامل محیطی و چارچوب نظارتی لازم برای تنظیم فعالیت های صنایع غذایی باید ایجاد شود.
شاید بدرد شما بخورد: ۷ مرحله اساسی برای اجرای استاندارد HACCP
استاندارد ISO 22000 چه مزایایی دارد؟
صدور گواهینامه سیستم مدیریت استاندارد ISO 22000 مزایایی را در سازمان ایجاد می کند که می تواند با افزایش فرایندهای شناخته شده جهانی به وسیله افزایش اطمینان به تامین کنندگان، توزیع کنندگان و … آن را از رقبای خود متمایز کند. همچنین امکان ایجاد هماهنگی بین نقاط قابل اجرا را با استاندارد و مقررات و قوانینی که در هر کشور برای اطمینان از انجام کارها به روش صحیح وجود دارد، فراهم می کند. علاوه بر این، مدیریت ریسک را در کل زنجیره تأمین بهبود می بخشد، این بدان معناست که هم مشتریان نهایی و هم کلیه طرف های ذینفع اطمینان دارند که کالای ایمن و با کیفیتی را برای مردم ارائه می دهند.
اگر می خواهید سازمان خود را تقویت کنید، پرسنل واجد شرایط ما با ارائه بهترین خدمات در طاها مدیران آماده همراهی شما در پیگیری و دستیابی به گواهینامه هستند.
برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.