از آنجایی که در سالهای اخیر وضعیت ایمنی غذایی دچار بحران شده است، مصرف کنندگان به طور فزاینده ای مورد ایمنی غذا قرار می گیرند و حتی بیشتر از آن. این مقاله به بررسی مزایای اجرای سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی می پردازد.
از آنجا که در سالهای اخیر اتفاقات ناخوشایندی بر اثر مواد غذایی افتاده است، مصرف کنندگان توجه بیشتری به ایمنی غذا دارند. بر اثر درخواست های زیاد برای کیفیت، صنعت غذایی تبدیل به یک میدان رقابت شده است، این امر نیاز به اتخاذ تدابیر اضافی را ایجاد می کند، جدا از این موارد، مقررات قانونی سختگیرانه ای هم وجود دارد که ایمنی محصولات را تضمین می کند.
برخی از خریداران نیاز دارند که از مشتریان خود در برابر تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی HACCP))و روشهای خوب تولید (GMP) حسابرسی شوند. هر دو، HACCP و GMP بر اساس الزامات ایمنی غذایی Codex Alimentarius است.
پیاده سازی سیستم HACCP به شما امکان می دهد در هنگام تهیه، پردازش، جابجایی، فروش و تهیه محصولات مرتبط با غذا به مصرف کننده، مقدار آن را شناسایی کرده و آن را کنترل کنید.
با این حال، برای اجرای یک HACCP موثر، شرکت باید قبلاً به دنبال یک سری اقدامات بهداشتی و شرایط محیطی و عملیاتی باشد که کل فرآیند تولید را پوشش می دهد. این روش ها به عنوان پیش نیاز شناخته می شوند و بستر یا پایه ای برای تولید غذای سالم هستند.
Codex Alimentarius استانداردهای بین المللی مواد غذایی
Codex اصلی به عنوان یک طرح ممیزی نوشته نشده است، زیرا فقط یک سند راهنما است، اما در طاها مدیران ما مطابقت CodeC HACCP و اقدامات بهداشتی خوب را با حسابرسان آگاه و واجد شرایط تأیید می کنیم.
HACCP طبق قانون در چندین کشور در مشاغل غذایی اجباری است. و هر سیستم مدیریت ایمنی غذایی دیگر، خواسته داوطلبانه سازمانهای این بخش است.
مزایای اجرای سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی
اگر شرکت تصمیم به اجرای یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی قابل کنترل، یا مطابق با نیاز مشتری خود و یا به عنوان یک روش خاص برای اطمینان از تولید بی خطر، باید مشخص شود که در آن مقصد محصولات تولید می شود و همچنین هدف مورد نظر برای دستیابی به آن با اجرای این سیستم.
در حال حاضر، یک تجارت مواد غذایی می تواند از بین انواع طرح های قابل کنترل خصوصی که دارای یک جز HACCP هستند، مانند BRC ، SQF و IFS نیز انتخاب کند. این استانداردها به طور خاص الزامات سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی را تعریف می کنند، در حالی که تجارت مواد غذایی که گواهینامه ISO 22000 را انتخاب می کند، قادر است سیستم خود را بدون نیاز به پیروی از یک چک لیست برای موفقیت در ممیزی پیاده سازی کند.
بنابراین، اگر کسب و کاری بخواهد سیستمی را پیاده سازی کند که دریچه تجارت محصولات در سراسر جهان را باز کند، استاندارد ISO 22000 گزینه خوبی است.
تفاوت بین ISO 22000: 2015 و FSSC 22000
گواهینامه ISO 22000: 2018 به ما اجازه می دهد تا مطابقت سازمان را با الزامات آن در کل زنجیره غذایی، از بخش اولیه تا پذیرایی، از طریق ذخیره سازی و توزیع و سایر موارد، تأیید کنیم. همه اینها برای اطمینان از ایمنی در زنجیره غذایی است.
FSSC 22000 آنچه برای تولید غذای سالم انتظار می رود را تعریف می کند، بنابراین تعریف برنامه های پیش نیاز و برنامه HACCP به عهده این تجارت است.
تولد FSSC 22000 برای بازارهای جهانی
به عنوان پاسخی به نیاز بین المللی بخش مواد غذایی از یک طرح ایمنی غذایی مستقل FSSC 22000 در سال 2009 ارائه شد. این به این دلیل است که استاندارد ISO 22000 برای دستیابی به تأییدیه ابتکار جهانی غذا GFSI کافی نبود، FSSC 22000 برای خدمت رسانی ایجاد شد به عنوان یک معیار بین المللی برای ایمنی مواد غذایی.
FSSC 22000 از استانداردهای موجود استفاده می کند: ISO 22000 ، ISO 22003 و همچنین مشخصات فنی هر بخش، که از طریق مشاوره گسترده ای با تعداد زیادی از سازمان های مرتبط ایجاد شده است.
این سیستم برای صدور گواهینامه سیستم های ایمنی غذایی سازمان هایی که فرآورده ها یا تولیدات محصولات با منشا حیوانی، محصولات گیاهی فاسدشدنی، محصولات با ماندگاری طولانی، مواد غذایی مانند افزودنی ها، ویتامین ها و فرهنگ های بیولوژیکی و همچنین مواد لازم برای بسته بندی مواد غذایی FSSC همچنین شامل حمل و نقل و ذخیره سازی در محل است، اگر بخشی از عملیات باشد.
ارزش افزوده سازمانی با سیستم ایمنی غذایی دارای گواهینامه FSSC 22000 در تلاشهای شرکت برای حفظ این سیستم و تعهد آن به بهبود مستمر است.
مزایای کلی گواهینامه ایمنی مواد غذایی شامل موارد زیر است:
- تعهد به ایمنی مواد غذایی
- کنترل و دانش بیشتر در مورد فرآیند تولید و محصولات
- تمایز و موقعیت تجاری در برابر رقبا، ارزیابی مجدد محصول و معرفی در بازارهای جدید
- در دسترس بودن ابزاری برای مدیریت ایمنی مواد غذایی
- به حداقل رساندن هزینه های غذای ناامن در زنجیره غذایی
- سازگاری با سایر استانداردهای ISO
- سیستم ردیابی را در داخل سازمان و از طریق زنجیره غذایی بهینه کنید
از طریق صدور گواهینامه اطمینان حاصل کنید که روند تولید یا محصول مطابق با الزامات تعیین شده توسط سازمان ها یا دولت های مختلف است.
هر شرکتی که غذا تولید می کند ، یا به عنوان محصول نهایی یا به عنوان یک محصول متوسط، می تواند واجد شرایط صدور گواهینامه، با هدف تغذیه انسان و یا دام باشد.
در طاها مدیران ما گواهینامه های معتبر ISO 22000 و FSSC 22000، همراه با گواهینامه HACCP و GMP را ارائه می دهیم تا انطباق را با الزامات آنها نشان دهیم و از ایمن بودن غذا برای مصرف مطمئن شویم.